MARMORLYCKAN

OM MARMORLYCKAN

Ikon
Apelvikens strand
Ikon buss
Ikon
Ikon affär
Motionsspår

Det är inte ofta – inte ens i Varberg – som du har möjlighet att flytta till ett boende med så bra läge som i Marmorlyckan. Här bor du nära naturen, havet, gemenskapen, Varberg och det mesta du behöver i vardagen. Samtidigt är Marmorlyckan det vänliga kvarteret med plats för alla. En kreativ blandning av högt och lågt, hyresrätt och bostadsrätt och flera gemensamma platser för möten mellan människor.

Bra boende för plånboken

Arkitektens tankar om ett boende kring täppa, tun och torg visar tydligt en vision om att kvarteret skall innehålla både sociala mötesplatser och plats för det privata. Husen har bra isolering, modern uppvärmningsteknik och individuell mätning av förbrukningen.

Om Marmorlyckan

En bra blandning

Marmorlyckan har en blandad bebyggelse med mycket grönytor och närhet till butiker, service, cykelleder, motionsspår och promenadvägar. Ett varierat utbud av boendeformer gagnar social hållbarhet i ett längre perspektiv då människor med olika behov och förutsättningar kan bo i samma område – men även kan bo kvar i området när boendebehoven förändras.

Lägenheter, radhus och parhus

Bostadsrätterna i Marmorlyckans byggs både som lägenhetsboende i 6-vånings punkthus med bostäder från 1 till 4 rok, som 2-plans radhus och parhus med 5 rok. Alla bostadsrättsköpare får samma höga kvalitet i material, detaljer och funktion i grundutförandet i sina bostäder.

Samtliga 138 hyresrätter i området är förvärvat av Fortinova, som äger fastigheter längs hela västkusten. Uthyrning av lägenheterna sker via Fortinova under 2021. Genom att ställa dig i deras bostadskö kommer du sedan ha möjlighet att söka lägenhet här.

Marmorlyckan, situationsplan

Här bor du i den lilla skalan med täppa tun & torg

Kvarteret Marmorlyckan bygger på en småskalig idé kring täppa, tun och torg. Radhusen/parhusen har uteplatser i markplan med egen täppa med plats för att odla blommor och låta cykeln eller barnvagnen stå parkerad och en balkong på det övre planet. I punkthusen har lägenheterna i bottenplanet uteplats och övriga en generös balkong.

Den lägre bebyggelsen mot Marmorgatan omsluter en gemensam grön gård mellan husen – tunet. Kring varje tun bor cirka 15 familjer. Här finns plats för växthus och grönsaksland, en sittplats skyddad av en pergola och en plats för de minsta barnen att leka på. Den lilla skalan bidrar till att du lär känna dina grannar vilket skapar ett tryggt och vänligt kvarter. Även punkthusen har ett eget tun.

Centralt i området i mötet mellan de högre och de lägre husen finns torgen, mötesplatser och naturliga samlingspunkter för alla boende i området. Torgen möjliggör möten över generationsgränserna kompletterat med ytor och redskap för träning, basket och boule.